Vandaag de start van het Chinees nieuwjaar!!

Als acupuncturist kan ik vandaag, 8 februari, natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.
 
De Chinezen ruilen vandaag het jaar van het schaap nu om voor het jaar van de aap!
Volgens de Chinese astrologie is iemand die onder het teken van de aap is geboren meestal vrolijk, vol energie en creatief. De aap heeft geen neiging tot het behouden of vergaren van zaken, is vrijgevig en heeft charme en gevoel voor humor.

De aap kan goed problemen oplossen, waarbij hij goed luistert naar de ander. Soms kan de aap niet redelijk zijn. Dan gebruikt hij al zijn vaardigheden om de hele wereld, inclusief zichzelf, ervan te overtuigen dat hij het juiste heeft gedaan.

Goede partners voor de aap zijn de Rat, de Os, de Tijger, het Konijn en de Draak. Afhankelijk van het karakter van de aap kan deze al dan niet goed overweg met de Slang. Een Hond kan lijden onder een relatie met een Aap; met de Geit en de Haan is het onzeker. De aap en het Varken hebben een wederzijdse bewondering voor elkaar.

Jaar van de aap

Onderstaande jaren zijn jaren die in het teken van de aap staan. Let op: de Chinese maankalender loopt niet gelijk met de gregoriaanse kalender – Chinees nieuwjaar valt in januari of februari.

Uur van de aap

Het uur van de aap duurt van 15.00 tot 16.59 uur (Peking-tijd; de dag wordt in China traditioneel in 12 uren onderverdeeld).

De richting van de Aap is Westzuidwest; de kleur van de Aap is goud.

jaar-van-de-aap-met-bananen-achtergrond_23-2147532593

 

(Bron: wikipedia)

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)