Acupunctuur en het griepvirus. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat te doen tijdens een griepvirus/epidemie:

De griep heerst nu al zo’n 5 weken, maar gelukkig lijkt het inmiddels een beetje op z’n retour. Opvallend is dat dit jaar veel gezonde mensen erg ziek worden. Juist omdat zij zo’n lange tijd al geen griep meer hebben gehad, reageert hun weerstand feller. Binnen de acupunctuur wordt niet alleen gekeken naar het soort griepvirus, maar ook naar de onderliggende constitutie (aanleg).

Door verschillen in lichaamsbouw, conditie, omgeving en voeding reageert iedereen anders op een griepvirus. Het is opvallend dat in Europa en USA (t.o.v. Azië) organen als longen en hart, maar ook het centraal zenuwstelsel, ernstiger door de griep worden aangetast. Een aangetast centraal zenuwstelsel uit zich in post (na) virale symptomen zoals koorts bij activiteiten, hoofdpijn, concentratie stoornissen, depressies etc.
Het combineren van de moderne geneeskunde met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), kan de ernst en de duur van het griepvirus beduidend verminderen. Daarnaast kan TCM helpen in een stuk preventie.

Door het versterken van de weerstand/immuunsysteem kunnen behandelingen met acupunctuur erg effectief zijn. Maar hoe effectief ook, het is beter als we de griep kunnen voorkomen.

Preventieve maatregelen:

Alle preventieve maatregelen (omgeving, voeding, sport etc) om je weerstand te versterken en immuun te worden voor de griep.

Omgeving:

  • Vermijd drukke ruimtes en houd afstand (wanneer mogelijk)
  • Zorg voor een goede ventilatie in alle kamers
  • Spuit nevel van azijn gemengd met water om een kamer te steriliseren

Acupunctuur:

  • Masseer dagelijks, gedurende drie dagen, een aantal acupunctuur punten (vraag je acupuncturist welke dit zijn)
  • Als de griep rondwaart op school,is het handig dat ouders deze punten ook dagelijks masseren bij hun kinderen.

Voeding:

Het is verstandig een of meer onderstaande producten dagelijks te eten tijdens een griepepidemie:

  • Voor personen met een koude natuur (je hebt het snel koud): bieslook, prei, knoflook, ui, dadel, walnoot, zoete aardappel
  • Voor personen met een warme natuur (je hebt het snel warm): artisjok, radijs, munt, peer, grapefruit, citroen, sinaasappel, kastanje en granaatappel
  • Voor iedereen: olijven, abrikoos, amandelen en vijgen

Sport:

  • Beweeg regelmatig, liefst zoiets als; pilates, yoga of rustig wandelen/rustig rennen.
  • Niet excessief sporten, of meer dan 1 z per week hardlopen, omdat deze sporten energie verbruiken in plaats van opbouwen.

 

Zie: file:///C:/Users/Elske/Downloads/65-6.pdf (voor het hele artikel)

(Bron: NVA (magazine Huang Ti) en bovenstaande link)

 

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)