burn-out

Bij een burn out zijn alle reserves zijn verbruikt en je bent waarschijnlijk al lang bezig met alleen maar overleven. Het meest ingrijpende hiervan is dat je vaak niet meer weten hoe van het leven te genieten. Waarbij het grijze sombere herfstweer ook niet mee helpt.

De meeste mensen krijgen een burn-out omdat ze te lang met een grote lichamelijke en/of geestelijke spanning leven. Dit kan komen door werk, ingrijpende gebeurtenissen van het overlijden van een dierbare of geboorte van een kind. Maar ook ons drukke bestaan, waarin we werk en de zorg voor kinderen en/of ouders combineren, kan voor langdurige overbelasting zorgen.

Symptomen

Burn-out heeft vele symptomen waarvan oververmoeidheid de belangrijkste is. Maar ook een negatieve houding en een negatief zelfbeeld komen vaak voor. Verder kunnen zich de volgende klachten voordoen: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit, maag- en darmproblemen, hyperventilatie, menstruatie- en potentiestoornissen, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en huidproblemen.

Wat kan acupunctuur doen?

Omdat er bij een burn-out duidelijk sprake is van een gebrek aan energie, is de acupunctuurbehandeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. Hierdoor zult u merken dat andere klachten direct minder worden. De spanning in uw lichaam verdwijnt en uw geest wordt rustiger.
Daarnaast worden met de behandeling ook de specifieke klachten aangepakt die u ervaart. Ook kan de acupuncturist een aanvullende therapie aanraden, zoals ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten. Soms is een nauwe samenwerking met uw huisarts raadzaam. Uw acupuncturist vertelt u er meer over.
Bron: acupunctuur.nl (NVA)

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)