De basis hiervan werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de beweging en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

De elastische tape werd ontwikkeld om spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Door deze eigenschap is het mogelijk om met de tape een soort ‘tweede huid’ te vormen.

Effecten

De huid van het te behandelen gebied wordt gerekt door de spieren en gewrichten in een gerekte positie te brengen. De tape wordt dan aangelegd en als het lichaamsdeel terug gaat naar de uitgangshouding zorgt de elasticiteit van de tape dat de huid iets wordt opgetild. Hierdoor wordt de ruimte tussen de huidlagen groter en kunnen afvalstoffen, die de pijn veroorzaken, beter worden afgevoerd. Dit geeft een pijndempend en ontspannend effect.

Daarnaast heeft de tape ook een ondersteunende functie zodat spieren op de juiste belast en ontlast worden. Tevens is de tape in staat houding te corrigeren.

 

Klik hieronder voor meer informatie met betrekking tot:

Bij wat voor klachten kan medical tape helpen