Over Elske


Het is leuk en erg effectief om gespecialiseerd te zijn in verschillende manieren van behandelen en om dit te kunnen combineren. Naast het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam door middel van Acupunctuur kan ik ook door mijn kennis als fysiotherapeute, bijvoorbeeld door middel van mobilisatie en massagetechnieken, de klachten verhelpen. Daarnaast kan ik tevens adviseren in zowel kracht/stabiliteits- en mentale oefeningen zodat de patiënt ook zelf invloed op de klachten kan uitoefenen en het eigen herstel kan verbeteren. Hierdoor is de patiënt meer betrokken bij zijn/haar klacht. Ik vind het belangrijk dat patiënten meer bewust worden van hun lichaam en wat wel of niet goed voor hen is”.

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. In dit vak heb ik met veel plezier en succes mensen geholpen waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met allerlei verschillende klachten en problemen. Ondanks dat ik veel mensen heb kunnen helpen, merkte ik dat enkel fysiotherapie een te beperkt inzicht geeft in het ontstaan van klachten en hoe deze in stand gehouden worden. Deze behandelingen zijn veelal symptomatisch en bieden vaak minder structurele oplossingen. In vele gevallen kunnen enkel fysiotherapeutische behandelingen afdoende zijn. Toch kan meer holistische kijk, met het eventueel combineren van verschillende specialisaties en inzichten effectiever zijn. Na een aantal jaar werkervaring ben ik me meer gaan verdiepen in aanvullende manieren van behandelen. Ik heb de opleiding Haptonomie aan de academie voor Haptonomie in Doorn succesvol afgerond. Hiermee ben ik in staat ook het mentale deel mee te nemen in de behandeling, zoals het behandelen van spanningsklachten, burn out klachten etc. Na deze opleiding ben ik me gaan richten op alternatieve geneeswijzen en heb ik met succes de opleiding Acupunctuur aan het instituut Qing Bai afgerond. In deze oosterse werkwijze wordt veel meer gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van alleen de symptomen en is de behandeling primair gericht op het vinden en behandelen van de disbalans in het lichamelijk systeem. Op het niveau van de acupunctuur kan een behandeling op korte termijn, maar zeer zeker op langere termijn voor oplossingen zorgen. Acupunctuur is dus een duurzame geneeswijze. Acupunctuur kan ook erg goed gecombineerd worden met o.a. fysiotherapie en/of dry needling. Het is complementair aan vele behandeltechnieken.

Naar aanleiding van verschillende samenwerkingen heeft ook het hoofd/hals/nekgebied mijn interesse gekregen. Om hier meer in te kunnen betekenen heb ik mij middels de CRAFTA opleiding verdiept en gespecialiseerd in problemen rondom het hoofd/hals/nekgebied (CMD/TMD klachten). Ik werk hiervoor veel samen met tandartsen en huisartsen in en rondom Zwolle.

Naast deze opleidingen heb ik aanvullende cursussen gedaan zoals Medical Taping, pilatesinstructeur en Dry Needling. Inmiddels ben ik tevens praktijk docent bij de Dry Needling cursussen in Domburg en docent van de Implacademy (opleiding/bijscholing voor tandartsen).

Om altijd up to date te blijven, mezelf verder te ontwikkelen en de kwaliteit hoog te houden, volg ik de nodige cursussen en bijscholingen.

Elske is aangesloten bij: – NVA – BIG: 79065985704 – KNGF

Als u kiest voor een acupuncturist die is aangesloten bij het NVA, kiest u voor kwaliteit. Een NVA-acupuncturist voldoet aan de strenge eisen die de organisatie stelt aan een opleiding, ethiek, hygiëne en bedrijfsvoering. Zo weet u dat u bij een NVA-acupuncturist in goede handen bent!