Pilates is ontwikkeld door Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Hij putte zijn ideeën uit onder meer yoga, zen en oude griekse en romeinse methoden. Na de 1e wereld oorlog ging Joseph Pilates verder met deze methode en werd vooral bekend bij de dansers en atleten. Enkele jaren later opende hij een Pilates studio in New-York.

Pilates is er vooral op gericht om de kleine spiertjes die de wervels aansturen te versterken (zoals o.a. de core stability). Door middel van verschillende oefeningen verbeterd de stabiliteit van de hele rug. Hierdoor werken de spieren beter met elkaar samen en verbeterd uw gehele houding en welzijn. Deze manier van sporten is effectief bij allerlei uiteenlopende klachten. Van hoofdpijn, lage rug, bekkenklachten tot het verbeteren van de algehele conditie en bewustwording van houding.

Pilates Lite is een effectieve manier om op een niet geforceerde manier of te zwaar belaste manier uw lichaam te versterken. Een verfijnde manier om uw spieren lang en lenig te houden. Uw houding wordt gezonder en u voelt zich prettiger in uw vel zitten.

Met Pilates Lite traint u volgens een oplopende moeilijkheidsgraad. Uw lichaam wordt op een gezonde en veilige manier getraind, zonder uzelf te blesseren. U kunt hierna met een goed en zelfverzekerd gevoel aan zwaardere Pilates oefeningen mee doen.

Ik vind het belangrijk dat de groepen niet te groot zijn (max. 7 personen), zodat voldoende persoonlijke begeleiding mogelijk is. Ik loop regelmatig rond om te kijken of u een oefening goed uitvoert, of hij niet zwaar is en om wanneer nodig aan te passen.

Voordelen van Pilates Lite Zwolle

  • Laagdrempelig (als u denkt dat traditionele pilates te zwaar is voor u)
  • Kleine groepen (max 7 personen) (als u zich vervelend voelt bij grote groepen)
  • Veel persoonlijke begeleiding (belangrijk op het moment dat u fysieke klachten heeft, een langdurige blessure of na zwangerschap)
  • Haalbare opbouw in moeilijkheidsgraad (idem)

Het is natuurlijk altijd mogelijk om vrijblijvend een keer een proefles mee te doen om te kijken of het wat voor je is (zie algemene info)

Op het moment geef ik online pilateslessen!

Hier zit in:
  • 6 x een online les van een uur, elke week een nieuwe en andere les. Met een andere nadruk van spiergroepen onder begeleiding van fysiotherapeutische expertise.
  • De les is ook in 2 x een half uur te verdelen. Dan heb je ineens 10 lessen! 😊 Handig wanneer je minder tijd hebt en het wat sneller tussendoor moet doen. Of wanneer je een uur gewoon te lang vindt en het in 2 x een half uur wil verdelen over de week.
  • Mild qua opbouw en oefeningen en persoonlijke online begeleiding. Bij vragen of klachten kunnen oefeningen aangepast worden, waarover per mail en/of Whatsapp snel contact.
  • De les is de gehele week terug te kijken, dus het is ook mogelijk deze meerdere keren per week zelf te doen thuis.
  • Ik zal de oefeningen zo doen dat je hier niet allemaal hoogdravende speciale spullen voor hoeft aan te schaffen. We gebruiken gewoon je eigen lijf en huis, tuin en keuken dingen. Dingen die iedereen wel in huis heeft. Dus het enige wat je nodig hebt om dit thuis te kunnen doen is jezelf en een matje of iets waar je op kan liggen. Een tuinstoelkussen kan bijvoorbeeld ook.
  • Kosten: totaal 45 euro incl 21% btw, voor 6 lessen. Elke week kan je de les de hele week terug kijken en met onder andere als voordeel dat je de les geheel op je eigen tempo en moment kan volgen.
Bij interesse, stuur mij een mailtje naar info@praktijkelskevandiepen.nl.

Klik hieronder voor meer informatie met betrekking tot:

Bij wat voor klachten kunt u mee doen aan Pilates Lite
Algemene informatie over de Pilates Lite