Fysiotherapie (en kaak-fysiotherapie CRAFTA)

Vele mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Een onhandige sportblessure, lichamelijke ongemakken door een verkeerde houding, een ongeluk, overbelasting, ziekte of, gewoon door ouder worden. Het heeft invloed op je hele dag, op je houding, op je gehele doen en laten.

Lees meer

Fysiotherapie (en kaak-fysiotherapie CRAFTA)

Acupunctuur

Komt u maar niet af van uw hoofdpijn (zoals o.a. migraine, spannings hoofdpijn etc.), schouder- / nekklachten, rugpijn of bekkenpijn? Blijft u last houden van darmklachten, menstruatieklachten (of andere gynaecologisch gerelateerde klachten) of bent u vaak down, gejaagd, snel geïrriteerd, of zit u constant te piekeren? Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.

Lees meer

Acupunctuur

Dry needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints (spierknopen) in spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dit kan bij vele spier en/of gewrichtsgerelateerde klachten helpen. O.a. bij lokale of uitstralende pijn en/of stijfheid in een spier, bewegingsbeperking in gewrichten etc.

Lees meer

Dry needling

Medical Taping

Medical tape is een elastische tape. Door deze elasticiteit wordt bij het opplakken de ruimte tussen de huidlagen groter en kunnen afvalstoffen die de pijn veroorzaken, beter worden afgevoerd. Dit geeft een pijndempend en ontspannend effect. Daarnaast heeft de tape ook een ondersteunende functie zodat spieren op de juiste belast en ontlast worden. Tevens is de tape in staat houding te corrigeren. O.a. effectief bij pijnklachten, gewrichtsklachten, spierspanning of zwakte etc.

Lees meer

Medical Taping

Haptonomie

Haptonomie betekent het ‘leren voelen’.
Binnen onze westerse samenleving zijn wij niet meer zo gewend om te luisteren naar onze gevoelens en de signalen die ons lichaam afgeeft. Dit maakt dat we snel de neiging hebben om over onze grenzen heen te gaan en proberen ons gevoel weg te drukken. O.a. bij spanning, onrust, slaapproblemen, hoofdpijn, hyperventilatie klachten.

Lees meer

Haptonomie

Pilates Lite

Pilates Lite is een effectieve manier om op een niet geforceerde manier en een te zwaar belaste manier uw lichaam te versterken. Een verfijnde manier om uw spieren lang en lenig te houden. Uw houding wordt gezonder en u voelt zich prettiger in uw vel zitten. Bijv. bij nek, rug, schouderklachten, bekkenklachten.

Lees meer

Pilates Lite