Vergoedingen door  de zorgverzekering

Acupunctuur

Dit wordt vergoedt middels het alternatieve pakket van uw zorgverzekering. U krijgt over het algemeen tot een bepaald bedrag per behandeling vergoedt tot een maximum per jaar.

Dit houdt in dat u een klein deel van de behandeling zelf moet betalen.

Zie onderstaande link voor de vergoedingen in 2022:

Vergoedingenoverzicht_2022.pdf

Fysiotherapie

In 2021 vallen veel behandelingen onder de aanvullende verzekering.
Hoeveel behandelingen worden vergoed hangt helemaal af van uw pakket. Dat kunt u nalezen in uw polis.
Voor jongeren tot 18 jaar worden 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering eventueel verlengd met nog eens maximaal 9 behandelingen. Ben je als jongere ook aanvullend verzekerd dan kan deze verzekering verder worden gebruikt.

Bij een aantal aandoeningen geldt voor personen, ouder dan 18 jaar, dat de eerste 20 behandelingen moeten worden betaald vanuit de aanvullende  verzekering. Daarna worden de behandelingen vanaf de 20e behandeling vergoedt vanuit de basisverzekering. Informeer bij mij welke aandoeningen hieronder vallen.

Vanwege de toenemende eisen van de zorgverzekering heb ik er voor gekozen geen contracten af te sluiten. Dit houdt in dat er meer tijd en aandacht voor u overblijft in plaats dat de tijd op gaat aan het invullen van vragenlijsten en het beantwoorden van een half uur aan vragen.

U krijgt per behandeling 70-75% vergoedt. Dit houdt in dat u een klein deel zelf moet betalen per behandeling.

In beide gevallen stuurt u zelf de factuur per post of digitaal aan uw zorgverzekering op. Het bedrag wat vergoedt wordt, wordt door uw zorgverzekering aan u overgemaakt.